Οικονομία

Μαξίμου: ΔΝΤ και Σόιμπλε φταίνε για το ναυάγιο!

«Η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που δείχνουν ως υπευθύνους για την αναβολή του Eurogroup, το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «εδώ και τρεις μήνες, το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». Υπογραμμίζουν επίσης, και την επιμονή του Β. Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

Όσον αφορά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού, από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένο μάλιστα, με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3.

Η εικόνα που μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, είναι πως οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις. Την ίδια ώρα, υπογραμμίζουν, για τη σταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ και ότι συνεχίζει να “πατάει σε δύο βάρκες” για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς τη μια στιγμή φωνάζει ότι η κυβέρνηση “τα έδωσε όλα” και την άλλη ότι η κυβέρνηση “μας πάει στα βράχια”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Serafin: Ανταγωνιστικότητα, ασφάλεια και άμυνα χωρίς υποχώρηση των ευρωπαϊκών πολιτικών – Οι προτάσεις της Κομισιόν
Ο κ. Serafin επισήμανε ότι ο μακροπρόθεσμος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν έχει να κάνει απλά με νούμερα, αλλά κυρίως και πρωτίστως με πολιτικές και στρατηγικές επιλογές, για το πού θέλουμε και πού πρέπει να επενδύσουμε μαζί
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για τα σχέδια αναδιοργάνωσης – «Αρμαγεδδών συρρίκνωσης χωρίς μεταρρυθμιστικό στοιχείο»
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα νέα πλάνα δεν αποτελούν καινοτομία, αλλά επανέκδοση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που είχε παρουσιαστεί από το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ το 2018
ΓΙΕΝΑΝΤΑ 22
Θεοδωρικάκος: «Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας»
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης της βιομηχανικής περιοχής στην Φλώρινα και ανακοίνωσε την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της
Τάκης Θεοδωρικάκος