Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μαρινόπουλος: Η απόφαση του πρωτοδικείου για τη διάσωση

Μαρινόπουλος: Η απόφαση του πρωτοδικείου για τη διάσωση

Μέσα σε 114 σελίδες της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών λέει “ναι” στη διάσωση των εταιρειών των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M, και δέχεται το βασικό σκεπτικό των αιτήσεων εξυγίανσης, χωρίς να θέτει εμπόδια στην ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με το capital tο δικαστήριο δέχεται τις αιτήσεις εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M και το βασικό σκεπτικό αυτών. Συγκεκριμένα κρίνει αναγκαίους τους όρους των συμφωνιών εξυγίανσης, που προβλέπει τη χορήγηση βεβαιώσεων για τη μεταβίβαση των ακινήτων και την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού απαραίτητου για τη σύνταξη και υπογραφή των Συμβολαιογραφικών Πράξεων μεταβίβασης αυτών.

“Πράσινο φως” δίνει με την απόφασή του το δικαστήριο και στις δόσεις εξόφλησης των οφειλών σε Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Φορείς, ΟΤΑ και προμηθευτές. Συγκεκριμένα δέχεται τους όρους της σύμβασης που προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών (κεφάλαιο) προς το Ελληνικό Δημόσιο σε 250 άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς να περιλαμβάνονται τόκοι, προσαυξήσεις, πρόστιμα.
Δέχεται τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (250 δόσεις) και προς ΟΤΑ και Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, τα χρέη προς τους οποίους διαγράφονται κατά 50% και μετά την απομείωση τους θα πληρωθούν σε 36 άτοκες δόσεις, το “κούρεμα” 50% προς τους προμηθευτές , κ.α.
Το δικαστήριο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Γ. Αρβανιτίδη ότι η επικύρωση της συμφωνίας αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση. Αντιθέτως στην απόφαση σημειώνεται πως με τη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησης οι πιστωτές και δη ΟΤΑ, Δημόσιο, κλπ θα συνεχίσουν να εισπράττουν άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τέλη, δικαιώματα, κλπ.
Παράλληλα, απορριπτέο έκρινε το δικαστήριο και τον ισχυρισμό της Αφοί Καρυπίδη περί παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών. Σημειώνεται πως οι απαιτήσεις της Καρυπίδης δεν θα μεταβιβασθούν στη νέα εταιρεία.

Πηγή capital

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε