Επιχειρήσεις

Apple: Προχωρά σε απολύσεις στις υπηρεσίες Books, Bookstore και News

Σε ένα σπάνιο βήμα δηλαδή αυτό της περικοπής θέσεων εργασίας (περίπου 100) στον όμιλο ψηφιακών υπηρεσιών της προχώρησε η Apple, στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του τμήματος.

Η Apple ενημέρωσε τους υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονταν σε διάφορες ομάδες στο τμήμα υπηρεσιών του ανώτερου αντιπροέδρου Έντι Κου (Eddy Cue), ότι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους την Τρίτη (27.8.2024), σύμφωνα με το Bloomberg. 

Οι απολύσεις περιλάμβαναν και κάποιες θέσεις μηχανικών, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και το Apple Bookstore. Υπήρξαν επίσης απολύσεις σε άλλες ομάδες υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής που διαχειρίζεται τα Apple News.

Το Apple Books έχει γίνει λιγότερο σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία δεν το βλέπει ως σημαντικό μέρος της σειράς υπηρεσιών της. Η εφαρμογή Books αναμένεται ακόμα να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου. Όσον αφορά το Apple News, οι απολύσεις δεν αποτελούν ένδειξη ότι η εστίασή του μειώνεται, είπαν.

Οι απολύσεις είναι σχετικά σπάνιες στην Apple, αν και η εταιρεία έχει κάνει τουλάχιστον τέσσερις γύρους μειώσεων το 2024. Νωρίτερα φέτος, απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους όταν έκλεισε το έργο της για τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και μια προσπάθεια για την κατασκευή οθονών microLED. Επίσης, έκλεισε μια ομάδα στο Σαν Ντιέγκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς