Επιχειρήσεις

BriQ Properties: Εξαγορά κτιρίου γραφείων στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς ενός ανεξάρτητου κτιρίου γραφείων έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα (17.6.2024) η BriQ Properties REIC.

Συγκεκριμένα, το νέο κτίριο γραφείων της BriQ Properties βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 152 στη Γλυφάδα, με συνολική επιφάνεια 2.824 τ.μ. Είναι πλήρως μισθωμένο και η αγορά χρηματοδοτήθηκε μέσω δανεισμού.

Σημειώνεται ότι στις 31.01.2024 υπεγράφη συμβολαιογραφικό προσύμφωνο αγοραπωλησίας για το εν λόγω ακίνητο, ενώ με την αγορά του ολοκληρώνεται και τυπικά το πρώτο στάδιο της συναλλαγής για τη συγχώνευση της BriQ Properties με την Intercontinental International REIC («ICI») σχετικά με την απόκτηση 17 ακινήτων της ICI.

Μετά την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου, η BriQ Properties διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακινήτων με συνολική αξία 216 εκατ. ευρώ (αύξηση 45% από τις 31.12.2023), το οποίο αποτελείται από logistics (38%), γραφεία (22%), εμπορικά και τραπεζικά υποκαταστήματα (19%), σούπερ μάρκετ (4%) και άλλες χρήσεις (3%) της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Οι κύριοι μισθωτές του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας είναι η Alpha Bank, ο Όμιλος Quest, η Sarmed Logistics και το Hotel Brain.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα ετήσια έσοδα από τα ενοίκια για το 2024 θα είναι περίπου 15 εκατ. ευρώ. (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τη συγχώνευση μέσω της απορρόφησης της ICI).

Άρα, θα αυξηθούν κατά περίπου 65% σε σύγκριση με το 2023, ενώ αναμένεται σημαντική βελτίωση των καθαρών κερδών μετά από φόρους μετά τις μειώσεις των επιτοκίων κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Τέλος, η BriQ Properties ενημερώνει ότι συνεχίζει την υλοποίηση των επόμενων σταδίων της συγχώνευσης με απορρόφησης της ICI με στόχο την ολοκλήρωσή της μέχρι το τέλος του 2024.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας με σειρά podcast
Με το podcast, το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ηγέτη στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσφέροντας περιεχόμενο που εμπνέει, ενημερώνει και ανοίγει νέους δρόμους για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Ο μαθηματικός, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Φροντιστηρίων Διακρότημα Θοδωρής Καλαιτζίδης, μαζί με την φιλόλογο και επικεφαλής της Ακαδημαϊκής Ομάδας Ειρήνη Σαραντίτη
Από την κατοχύρωση τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, στην αλυσίδα αξιοποίησης και εμπορικής ωρίμανσής τους….η στρατηγική μετεξέλιξη του Οργανισμού
Από τη Γιούλη Παπαποστόλου Η εμπορική αξιοποίηση της Βιομηχανικής και, ευρύτερα, της Διανοητικής Ιδιοκτησίας αποτελεί θεμελιώδη...
Group Team of businesspeople man and woman Meeting Conference Discussion various topic Corporate Concept in office