Επιχειρήσεις

Reuters: Η Metlen διεκδικεί μερίδιο σε ενεργειακό hub στην Ιταλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Metlen διεκδικεί συμμετοχή σε ενεργειακό σχήμα που συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Sorgenia με εκείνα της εταιρείας ηλιακής ενέργειας EF Solare, σύμφωνα με το πρακτορείο του reuters.

Ο αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 27,6% στη Sorgenia, που κατείχε η ισπανική εταιρεία κεφαλαίων Asterion, για να γίνει μέτοχος σε μια νέα ενοποιημένη ενεργειακή εταιρεία με ποσοστό σχεδόν 40%, το οποίο θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 1 δισ. ευρώ. Η EF Solare και η Sorgenia ελέγχονται και οι δύο από το ιταλικό ταμείο υποδομής F2i. Η Metlen είναι σύμφωνα με το πρακτορείο μεταξύ των υποψηφίων. Ο επενδυτικός όμιλος Sixth Street είναι επίσης στην κούρσα.

Η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές έχει αναβληθεί κατά ένα μήνα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έκανε λόγο για τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι Metlen and Sixth Street αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Asterion δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Sorgenia εστιάζει στην αιολική ενέργεια και την ενέργεια από βιομάζα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 400 μεγαβάτ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 200 MW σε ηλιακή ισχύ έως το 2027. Η EF Solare διαθέτει 309 ηλιακά πάρκα στην Ιταλία και 10 στην Ισπανία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.071 MW.

Τα ηλιακά πάρκα είναι οι κύριοι μοχλοί για την προσθήκη δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιτύχει τους πανευρωπαϊκούς στόχους για την εξάλειψη του άνθρακα από την οικονομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Διεθνής θρίαμβος για το THE DOLLI: No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Το THE DOLLI, με την υπογραφή της GRECOTEL, στέκεται περήφανα ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου, αναδεικνύοντας την Αθήνα, την ελληνική αισθητική και την αυθεντική φιλοξενία σε παγκόσμιο επίπεδο
Διεθνής θρίαμβος για το THE DOLLI: No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές
Η συνεργασία στοχεύει να καλύψει από καθημερινές συναλλαγές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε μία ενιαία πλατφόρμα για την αποτελεσματική επέκταση των επιχειρήσεων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές αγορές
UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές