Επιχειρήσεις

Δημήτρης Γαλάνης: Από το «κάντο μόνος σου» στο «γίνεται σωστά»

Τι σηματοδοτεί η «μεταγραφή» του Δημήτρη Γαλάνη από το Praktiker στο Public
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως «χρυσή μεταγραφή» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανάληψη καθηκόντων CEO στην Public -μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην ηγεσία της Praktiker- από τον Δημήτρη Γαλάνη. 

Όταν το 2020 η Praktiker έμοιαζε να έχει ξεμείνει από κατσαβίδια και…κατεύθυνση, ο μέτοχος αποφάσισε να επενδύσει όχι σε ράφια και προϊόντα, αλλά σε ηγεσία. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γαλάνης, μεθοδικός, χαμηλών τόνων, αλλά με ξεκάθαρη στρατηγική.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο: να μετασχηματίσει την εταιρεία, να την εκσυγχρονίσει και το κυριότερο να την οδηγήσει ξανά σε κερδοφορία (μέσα σε Covid, αυξήσεις ηλεκτρισμού και πληθωρισμό). Χωρίς φανφάρες, χωρίς θόρυβο, με πολύ συστηματική δουλειά.

Μεγάλη επιτυχία του είναι επίσης ότι άφησε πίσω του διοίκηση και ομάδα που με τον νέο μέτοχο θα συνεχίσει την πορεία.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Alpha Bank: Ο οδικός χάρτης της επόμενης μέρας για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και οι στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας, με την 1η να αφορά την ενίσχυση της σχέσης με τον πελάτη και τη 2η τη διοχέτευση κεφαλαίων σε τομείς με πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Βασίλης Ψάλτης