Επιχειρήσεις

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για συνένωση με την Παγκρήτια Τράπεζα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Παγκρήτιας Τράπεζας και στην προοπτική συνένωσης των δυνάμεών της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Λίγο καιρό μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ που ανέδειξε το επιχειρηματικό σχήμα Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου ως μέτοχο πλειοψηφίας με ποσοστό 32,4% στην Παγκρήτια Τράπεζα, οι συζητήσεις των δύο πλευρών μπαίνουν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Οι επικεφαλής των δύο τραπεζών στελεχωμένοι από νομικούς συμβούλους συναντήθηκαν εκ νέου, βάζοντας στο τραπέζι τα τεχνικά εμπόδια και τις λύσεις που θα ξεπεραστούν, ώστε να προχωρήσει η συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και παράλληλα να εξεταστεί η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων με την QQuant.

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Το ιστορικό της συμφωνίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την επιθυμία για συνένωση με την Παγκρήτια Τράπεζα. Όπως λέει: Ενστερνιζόμενη το όραμα για τη δημιουργία ενός τραπεζικού ομίλου ικανού να διεκδικήσει ικανοποιητικά μερίδια αγοράς και να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες τόσο στην Κρήτη όσο και πανελλαδικά, οι διαπραγματεύσεις για την εξέταση δυνατότητας συνένωσης, ξεκίνησαν στις 24/10/21.

Οι όροι συγχώνευσης εγκρίθηκαν κατ’ αρχήν από τις εκατέρωθεν Γενικές Συνελεύσεις στις 05/05/2022 και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, αφού προηγήθηκε περίοδος μελέτης και ανάλυσης των στοιχείων και προοπτικών του ενοποιημένου σχήματος, με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων συμβούλων.

Η υλοποίηση της συγχώνευσης, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο πρόσφατα εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, είναι δεσμευτική για τα μέρη, όμως, η ολοκλήρωσή της είχε σαν προϋπόθεση την επιτυχή ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ τελεί υπό την αίρεση α) των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων περί έγκρισης συγχώνευσης των δύο τραπεζών, και β) της έγκρισης της αρμόδιας εποπτικής Αρχής (ΤτΕ), της Διοίκησης (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφόσον απαιτηθεί).

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Το όραμα

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, από την ίδρυσή της είχε ως όραμα να υποστηρίξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας στις περιοχές που δραστηριοποιείται, στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων μερών, ήτοι των εργαζομένων, των μεριδιούχων και των πελατών της. Διατηρώντας δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας ανώτερους των εποπτικών ορίων, εκσυγχρονίζοντας και βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, ενδυναμώνοντας τα οικονομικά μεγέθη της, διασφαλίζει την επιχειρησιακή της συνέχεια και συνεχίζει να εργάζεται με προσήλωση για την εκπλήρωση των στρατηγικών της στόχων.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεταίρους της και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων τους, δηλώνει ότι συνεχίζει με σεβασμό να ενεργεί προς όφελος αυτών, οι οποίοι εδώ και 28 χρόνια έχουν δείξει αμέριστη εμπιστοσύνη στο όραμα της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς