Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκλήρωση της Β’ φάσης του διαγωνισμού για το χώρο του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε δίχως υποβολή προσφορών η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ).

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει με δελτίο τύπου πως θα αξιολογήσει τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου REPowerEU, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου διαγωνισμού στο άμεσο μέλλον για την αξιοποίηση του υπόγειου χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου ως ΥΑΦΑ.

Μεταξύ των παραμέτρων που θα εξεταστούν θα είναι η δυνατότητα αποθήκευσης υδρογόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο REPowerEU για την ταχύτερη απεξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των κρατών μελών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Alpha Bank: Ο οδικός χάρτης της επόμενης μέρας για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και οι στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας, με την 1η να αφορά την ενίσχυση της σχέσης με τον πελάτη και τη 2η τη διοχέτευση κεφαλαίων σε τομείς με πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Βασίλης Ψάλτης