Επιχειρήσεις

Θ. Μιχαλόπουλος, Microsoft Hellas: «Η τεχνολογία δίνει λύση στο ενεργειακό»

Τη συμβολή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία των επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές και δεξιότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  της επενδυτικής πρωτοβουλίας «GR for Growth» και πρόσθεσε: «Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Ειδικότερα, μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων, περιορίζοντας έτσι τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Αν η Ελλάδα αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τότε θα καταφέρει να ανέβει στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ίσως, ακόμα και στις πρώτες θέσεις».

Με αναφορές στην Ελλάδα ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Microsoft, κ. Brad Smith σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μίλησε για όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού θα οδηγήσουν τη χώρα, σε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.

MicrosoftHellas Papakostantinou

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Microsoft, EMEA, κ. Ralph Haupter, μίλησε για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μετάβαση στο cloud, αναφέροντας: «Το cloud δημιουργεί δυνατότητες ευελιξίας και επιχειρηματικής επέκτασης που δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν, σε όλους τομείς, για κάθε οργανισμό και για κάθε επιχείρηση. Σε αυτή τη μετάβαση, επιδιώκουμε να είμαστε αξιόπιστος συνεργάτης, παρέχοντας την πλατφόρμα πάνω στην οποία οι πελάτες μας μπορούν να παράγουν τη δική τους καινοτομία που θα τους οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία». 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης «Η Microsoft υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε, μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας».  Στη σημασία που έχει η μεγάλη αυτή επένδυση αναφέρθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης λέγοντας ότι: «Μέσα από τη δημιουργία των data centers στην περιοχή, η Microsoft θα βοηθήσει να τοποθετηθεί η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους».

Την ίδια ημέρα, η Microsoft Hellas παρουσίασε το «Greece Impact Report 1992 – 2022», μια συνοπτική αποτίμηση του αντικτύπου της δραστηριότητάς της στη χώρα, τα τελευταία 30 χρόνια. Το report καταγράφει τη συμβολή της εταιρείας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις δράσεις της εταιρείας που προωθούν ενεργά την ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία. Επιπλέον, στο report καταγράφεται η συμβολή της Microsoft Hellas στη διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και οι πρακτικές της εταιρείας που καλλιεργούν την εμπιστοσύνη της αγοράς και της κοινωνίας για τη Microsoft και την τεχνολογία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς