Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η μεγάλη κλοπή! 15 δισ. ευρώ στην εφορία ως το τέλος του χρόνου

εφορία φόροι

Ιδού το… πλεόνασμα, θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στις φορολογικές απαιτήσεις της κυβέρνησης ως το τέλος του χρόνου. Οι φορολογούμενοι, έτσι τουλάχιστον υπολογίζει το αρμόδιο υπουργείο, θα πρέπει να έχουν πληρώσει στην εφορία ή σε έμμεσους φόρους 15 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στους επόμενους δύο (και κάτι) μήνες.

Η εφορία, είτε μιλάμε για το εισόδημα, είτε για την ακίνητη περιουσία αναμένεται να λάβει από τους φορολογούμενους τα μισά από τα χρήματα που υπολογίζει το κράτος. Τα υπόλοιπα θα εισπραχθούν μέσω πληρωμών έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ ο φόρος καυσίμων κλπ.

Εκτός από την καθημερινή “αιμοδοσία” μέσω αγορών βενζίνης, τροφίμων κλπ οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με μεγάλα ποσά για την πληρωμή φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος ή τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι έμμεσοι φόροι ως το τέλος του έτους υπολογίζονται σε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες θα πρέπει να είναι συνεπείς σε πληρωμές όπως αυτές για τα τέλη κυκλοφορίας 2018, ποσό 1,1 δισ. ευρώ, ο φόρος εισοδήματος, ποσό 5 δισ. ευρώ και περί τα 1,4 δισ. ευρώ (ως τον Φεβρουάριο του 2018) για τον ΕΝΦΙΑ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις