Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μειωμένες οι τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Μειωμένες οι τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούνιο στην Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Μειωμένες ήταν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης, που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.

Ειδικότερα, η μέση τιμή καταναλωτή τον Ιούνιο μαζί με τους φόρους για το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν 25,71 σεντς ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά 3% σε σχέση με το Μάιο και κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 25,82 σεντς. Αντίστοιχα, στο φυσικό αέριο το οικιακό τιμολόγιο στην Αθήνα ήταν 7,17 σεντς, η 4η χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ.

Πτωτική ήταν η τάση των τιμών τον Ιούνιο για το ρεύμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζοντας μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια η Αθήνα με 24,23 σεντς ανά κιλοβατώρα κατατάσσεται στη 8η θέση με ακριβότερες πόλεις το Δουβλίνο (47,12 σεντς), το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Αντίστοιχα για το φυσικό αέριο, ο μέσος όρος στις χώρες – μέλη τον Ιούνιο ήταν 11,11 σεντς. Η τιμή στη χώρα μας σημείωσε σημαντική πτώση (15%) σε σχέση με το Μάιο ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις