Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 6 λεπτά το λίτρο, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας από την κυβέρνησης.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών τονίζει ότι η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης «επέδρασε καταστροφικά τόσο στον κλάδο των βενζινοπωλών αφού συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μαζί με τα άλλα μέτρα του μνημονίου στο κλείσιμο 2.500 πρατηρίων, αλλά και στη θέρμανση των ανθρώπων και στο περιβάλλον και στα έσοδα του Κράτους. Αναμένουμε άμεσα, καταλήγει, τη σχετική τροποποίηση του νόμου που θα υλοποιήσει επιτέλους την εξαγγελία της Κυβέρνησης ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία η τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι το 1,025 το λίτρο, από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά και ζητά απο την κυβέρνηση να ρίξει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο η αλλιώς στα 6 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η αντίστοιχη τιμή τον περσινό Οκτώβριο ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο, η τιμή διαμορφώθηκε στο 1,025 ευρώ. Οι τιμές που θα διαμορφωθούν κατά τη φετινή περίοδο θέρμανσης, εξαρτώνται από τη διακύμανση των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις