Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεντβέντεφ σε Παπανδρέου: Πηγαίνετε στο ΔΝΤ

Στιγμιότυπο απο τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με το ρώσο Προεδρο. ΦΩΤΟ REUTERS
Στιγμιότυπο απο τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με το ρώσο Προεδρο. ΦΩΤΟ REUTERS

Πούτιν: Για την κρίση δεν ευθυνεται ούτε η Ρωσία, ούτε η ΕΕ, ούτε η Ελλάδα, αλλά οι ΗΠΑ!

Να απευθυνθεί για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε από τον έλληνα πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“Συναντήθηκα μόλις με τον Ελληνα πρωθυπουργό και του συνέστησα να απευθυνθεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους”, είπε ο Μεντβέντεφ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.
  Ο Ζέλικ μάλιστα απάντησε: “Ποτέ δεν ξέρεις ποιός πρόκειται να ζητήσει βοήθεια”.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο έλληνας πρωθυπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα οτι ο κ. Μεντβέντεφ είπε : “Εμείς κάθε χρόνο δίνουμε 10 δις στο ΔΝΤ για τη στήριξη χωρών που εχουν προβλήματα”.

Ο κ. Παπανδρέου του απάντησε οτι μπορεί ως χώρα να εξετάζαμε μια τέτοια δυνατότητα αλλά είμαστε μέλη της ευρωζώνης και δεν μπορούμε να κάνουμε κατι τέτοιο.

Συνάντηση Παπανδρέου – Πούτιν

Αίσθηση προκαλεσε το γεγονος οτι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανσδρούπολη, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή του για  το γεγονός οτι το έργο έχει κολλήσει κυρίως εξαιτίας της Βουλγαρίας.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρησουμε στην κατασκευη και συμφωνησαμε να προχωρησει ταχιστα σε συνεργασια και με τη Βουλγαρία”, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
   
Ο κ. Πούτιν εστίασε στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η Μόσχα αφού αφορά 10 χώρες της Ευρώπης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στη νομική πλευρά αλλά και της σύστασης του φορέα του έργου που θα εδρεύει στην Αθήνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε