Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μικρά κέρδη για την Wall Street αλλά και επιφυλακτικότητα μετά τις δηλώσεις Τζερόμ Πάουελ που προσγείωσε τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων  

Μικρά κέρδη για την Wall Street αλλά και επιφυλακτικότητα μετά τις δηλώσεις Τζερόμ Πάουελ που προσγείωσε τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων  

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones στην Wall Street είχε άνοδο 141,24 μονάδες ή 0,37% και έκλεισε στις 38.521,36 μονάδες. Ο δείκτης S&P κατέγραψε άνοδο 0,23% και έκλεισε στις 4.954,24 μονάδες και ο Nasdaq  κινήθηκε ανοδικά κατά 0,07% στις 15.609 μονάδες.

«Η αγορά προσπαθεί να βγει από τη δίνη στην οποία περιστρέφεται μετά από την τελευταία δήλωση του Τζερόμ Πάουελ» εκτιμά ο Άνταμ Σαρχάν, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investment, αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Fed που «διέλυσαν» τις ελπίδες για περικοπές επιτοκίων από τον Μάρτιο.

«Βρισκόμαστε στον γκρεμό και θα έρθει μια πραγματική αστάθεια στην αγορά. Οι δύο τελευταίες ημέρες είναι πολύ ενδεικτικές για το τι πρόκειται να έρθει για τουλάχιστον τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες», τονίζει ο Φίλιπ Μπλανκάτο, Διευθύνων Σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.

Το μήνυμα άλλωστε πως η γρήγορη μείωση των επιτοκίων θα έθετε σε κίνδυνο μέρος της προόδου που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού και θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους, εξέπεμψαν και 2 αξιωματούχοι της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ, υπογράμμισε πως: «Θα ήταν λάθος να μειωθούν τα επιτόκια πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα χωρίς επαρκή στοιχεία ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μια βιώσιμη και έγκαιρη πορεία επιστροφής στο 2%», προσθέτοντας πως: «Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε όλη την καλή δουλειά που έχει γίνει για να φτάσει ο πληθωρισμός σε αυτό το σημείο».

Την ίδια στιγμή ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, παρά τις προσπάθειες που δείχνουν να καταβάλλονται στην Μέση Ανατολή για εκεχειρία στην Γάζα. Οι επενδυτές φαίνεται να σταθμίζουν ως πιο κρίσιμο τον κίνδυνο μετά τις εξαγγελίες των των ΗΠΑ για κλιμάκωση των αντιποίνων στην περιοχή.

Το αμερικάνικο αργό WTI παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 0,7% στα 73,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου Brent παράδοσης Απριλίου κέρδισε 0,8% στα 78,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικό αργό και το Brent έχουν σημειώσει άνοδο 2,32% και 2,01%, αντίστοιχα, για το έτος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις