Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μικρές απώλειες στο ΧΑ λόγω ΕΛΠΕ – Σημαντική ενίσχυση για το Brent μετά τις δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων

Μικρές απώλειες στο ΧΑ λόγω ΕΛΠΕ – Σημαντική ενίσχυση για το Brent μετά τις δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μικρές απώλειες στο άνοιγμα το ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων που μετά το χθεσινό placement, δέχεται ισχυρές πιέσεις, αφού η τρέχουσα τιμή από την τιμή διάθεσης απέχει σημαντικά.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,14%, λόγω Ελληνικών Πετρελαίων,στις 1271 ακόμα 56 μονάδες την ίδια στιγμή στάση αναμονής τηρούν τα διεθνή χρηματιστήρια στην Ευρώπη.

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις με μικρές απώλειες 0,02%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά  0,07%, πτώση κατά 0,66% σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει άνοδο κατά 0,26% και της Eurobank καταγράφει κέρδη 0,31%.

H μετοχή του ΟΤΕ κινείται πτωτικά κατά 0,63% ενώ η μετοχή των ελληνικών πετρελαίων μετά και το χθεσινό placement υποχωρεί κατά 3,9% στα 7,4 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή διάθεσης των μετοχών διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ.

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων στοιχείων που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στις ΗΠΑ για την απασχόληση ρίχνοντας περισσότερο φως στην πιθανή τροχιά των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Οι επενδυτές περιμένουν τα κρίσιμα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για την πορεία της απασχόλησης το Νοέμβριο. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 180.000 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, με την ανεργία να παραμένει αμετάβλητη στο 3,9%.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στον πυρήνα της ανάλυσης της Federal Reserve στο πλαίσιο του διττού της στόχου για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης και διατήρησης του πληθωρισμού στο 2%.

Η τιμή του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας σημειώνει νέα μικρή άνοδο και βρίσκεται πάνω από τα 40 ευρώ η MWh. Η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι για σήμερα στα 107,96 ευρώ η MWh.

Τέλος σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Κίνας, ότι δεσμεύεται να ενισχύσει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης για να τονώσει την εγχώρια ζήτηση, εφαρμόζοντας παράλληλα μια ευέλικτη και στοχευμένη νομισματική πολιτική.

Το Brent σημειώνει άνοδο 2,57% στα 76 δολάρια το βαρέλι και αμερικανικό αργό στα 71,15 δολάρια με άνοδο 2,57%, ενώ μικρή πτώση καταγράφει ο χρυσός.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις