Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Έχω αφιερώσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα…

Μοσκοβισί: Έχω αφιερώσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα…

“Έχω αφιερώσει πολλά χρόνια την Ελλάδα και ως υπουργός της χώρας μου και ως επίτροπος” δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στην εκδήλωση για το ετήσιο τεύχος του Economıst που φέτος έχει τίτλο ” Ο κόσμος το 2018″.

Περάσαμε δυσκολίες γιατί η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στην ευρωζώνη αλλά από το 2015 είμαστε στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν θα υπάρξει 4ο πρόγραμμα και τόνισε ότι τον Αύγουστο του 2018 που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα ο στόχος είναι να είναι ισότιμη χώρα της ΕΕ.

Τόνισε επίσης ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην ευρωζώνη και δήλωσε: «Βλέπουμε ότι και η Ελλάδα ανεβαίνει, η ανεργία μειώνεται και τα δημοσιονομικά πάνε καλύτερα».

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι το 90% του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, υπεραμύνθηκε της συνέχειας των μεταρρυθμίσεων και μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τέλος τόνισε ότι «η Ευρώπη μετά από την κρίση έμαθε πολλά πράγματα» και υπογράμμισε ότι και άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν αρκετά υψηλό χρέους κα πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Λέτα: Ελλάδα και Ιταλία αφέθηκαν μόνες στη μεταναστευτική κρίση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα με τη σειρά του χαιρέτισε τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία και τόνισε ότι το 2018 είναι η τελευταία ευκαιρία για αλλαγές στην Ευρώπη.

Για την Ιταλία είπε ότι βρίσκεται σε οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση αλλά τόνισε ότι και στη χώρα του ο κόσμος είναι αρκετά μπερδεμένος ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας κα του μεταναστευτικού.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία αφέθηκαν μόνες στη μεταναστευτική κρίση. Η αλληλεγγύη είναι κενό γράμμα» τόνισε ο κ. Λέτα κα ευχήθηκε η χώρα του μετά της εκλογές να κάνει έναν μεγάλο συνασπισμό σαν τη Γερμανία.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου ο οποίος τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πολύ πιο θετικές για την Ελλάδα καθώς έχει αλλάξει το γενικό αίσθημα και προέβλεψε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα αλλάξει το παιχνίδι καθώς θα ηγείται και άλλων επενδύσεων ενώ υποστήριξε ότι θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις