Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μπορεί και χωρίς τις τράπεζες το ΧΑ

Μπορεί και χωρίς τις τράπεζες το ΧΑ

Ανοδος χωρίς γερές βάσεις στην αγορά.

Η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ επετεύχθη αλλά αφορούσε λίγους. Μετά τις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής και Δευτέρας με σωρρευτικές απώλειες σχεδόν 11% ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,35% στις 1.408,84 μονάδες μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα αφού στην αρχή τα κέρδη έφτασαν το 2%, ενώ ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης γύρισε και σε αρνητικό πρόσημο. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα 127 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 5 εκατ. ευρώ. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τίτλους του FTSE 20 (+0,34%) ενώ στην περιφέρεια επικράτησαν οι πωλητές. Για αυτό και το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 50 μετοχές να ενισχύονται, 132 να υποχωρούν ενώ 125 παρέμειναν αμετάβλητες. 

Μάλιστα, η άνοδος της αγοράς πραγματοποιήθηκε …ερήμην των τραπεζών αφού η Εθνική Τράπεζα υποχώρησε κατά 0,97%, η Alpha 3,48% και η Eurobank 0,28%. 

Tην αγορά «τράβηξαν» επάνω οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,75%) και του ΟΠΑΠ (4,77%) ενώ υπεραπέδωσαν επίσης οι τίτλοι της Ελλάκτωρ (+4,44%), του Τιτάνα (+4,29%) και της MIG (2,15%). 

H ανοδική αυτή αντίδραση δεν έπεισε τους αναλυτές αφού έγινε πολύ trading και ένα παιχνίδι ποντικού και γάτας μεταξύ αγοραστών και πωλητών. 

Η συνέχεια όπως υποστηρίζουν θα είναι δύσκολη, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών είναι στο ναδίρ ενώ και τα νέα, τόσο από το εσωτερικό μέτωπο, όσο και από τις διεθνείς αγορές δεν προκαλούν αισιοδοξία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε