Οικονομία

Μυστική συνάντηση Τόμσεν – Σόιμπλε για την Ελλάδα

Μια μυστική συνάντηση του Πόουλ Τόμσεν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο δείχνει ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος έχει μπει για τα καλά στο... αυλάκι.

Η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν την έναρξη της συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας όπου το ελληνικό χρέος αναμένεται9 να συζητηθεί και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Τόμσεν μετέφερε μια ημέρα πριν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών την πρόταση της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, του ΔΝΤ δηλαδή για το ζήτημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” δρομολογείται λύση του ζητήματος ως τις 15 Ιουνίου. Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν τόσο στη σύνοδο των G7, όσο όμως και στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, ωστόσο οριστικές αποφάσεις μάλλον δεν πρόκειται να ληφθούν ως τα μέσα του Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ ρίχνει ξανά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων κατά 40 έτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
EY Ελλάδος και DefencEduNet συνεργάζονται για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στον τομέα της άμυνας
Το δίκτυο DefencEduNet θα συνδράμει στην ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και θα ενισχύσει κοινά projects έρευνας και ανάπτυξης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DefencEduNet, Αναστάσιος Ροζολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου