Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Να μην πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της”

“Να μην πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της”

Την αναστολή της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας, έως ότου η ελληνική επιτροπή λογιστικού ελέγχου βγάλει τα συμπεράσματά της, προτείνει ο Ρένο Βιβιέν, γενικός γραμματέας της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM).

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF Info, ο Βιβιέν θέτει ανοικτά υπό αμφισβήτηση την υποχρέωση της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιείται να αντιπαραθέσει το νομικό επιχείρημα της “κατάστασης ανάγκης”, για να αναστείλει τις πληρωμές της» αναφέρει επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα εξής:

«Αυτή η δυνατότητα να ανασταλούν μονομερώς οι πληρωμές, στηρίζεται στην υποχρέωση όλων των κρατών να βάζουν σε πρώτη μοίρα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναντι των άλλων υποχρεώσεων, όπως εκείνες έναντι των πιστωτών τους. Αυτή η υποχρέωση υπενθυμίζεται από τον πρώην εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Σεφάς Αλουμίνια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Σε απόφασή της, η τελευταία, μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας Ελλήνων Συνταξιούχων, καταδίκασε το ελληνικό κράτος για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε