Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα αιολικά πάρκα σε Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία

Νέα αιολικά πάρκα σε Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία

Τέσσερα νέα αιολικά πάρκα στη Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία κι ένα έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 86,6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων το πράσινο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή, η δημόσια προσφορά του οποίου λήγει αύριο Παρασκευή (18.10.2019).

Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθούν και επενδύσεις που έχουν ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης, ανάμεσά τους 9 αιολικά πάρκα στην Εύβοια συνολικής ισχύος 121 MW και δύο στο Τέξας, ενώ στόχος αποτελεί και η μείωση του δανεισμού.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εξασφάλισε, μέσω των πρόσφατων διαγωνισμών, κι άλλα ενεργειακά έργα στην Κεντρική Ελλάδα, όπου θα αναπτυχθούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 96,6 MW, προϋπολογισμού άνω των 104 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την έκδοση του νέου ομόλογου, το σύνολο της δημόσιας προσφοράς είναι 150.000 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και με διάρκεια επτά ετών, ενώ να σημειωθεί, ότι αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο ομόλογο, για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις