Οικονομία

Νόμπελ Οικονομίας στον Ρίτσαρντ Θέιλερ

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Θέιλερ κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας για το 2017. Τιμήθηκε για τη συνεισφορά του στον τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής (behavioural economics).

Το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας για τον Ρίτσαρντ Θέιλερ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατ. σουηδικών κορωνών (945.000 ευρώ).

Έγινε… γέφυρα

«Συνολικά, η συνεισφορά του Ρίτσαρντ Θέιλερ έχει οικοδομήσει μια γέφυρα μεταξύ της οικονομικής και της ψυχολογικής ανάλυσης για την ατομική λήψη αποφάσεων», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

«Τα εμπειρικά του ευρήματα και οι προβλέψεις του σε θεωρητικό επίπεδο συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του νέου και ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής, που έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς οικονομικής έρευνας και πολιτικής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ το λιμάνι του Πειραιά για την εμπορική και ναυτιλιακή αποδυνάμωση της Κίνας
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν για τις κινεζικές επενδύσεις σε θαλάσσιες υποδομές σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η Καραϊβική και τα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ
Εμπορευματοκιβώτια της COSCO στον Πειραιά 2