Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, μόνο πρόοδος

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, μόνο πρόοδος

Συμφωνία σε επίπεδο Staff Level Agreement ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της δεν υπάρχει ακόμα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε ωστόσο ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος.

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Ντάισελμπλουμ στο χθεσινό (29.03.2017) δημοσίευμα του Reuters, κατά το οποίοι ελληνική κυβέρνηση και δανειστές τα είχαν βρει και όλα και απέμεναν τα τυπικά για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του δεν απέκλεισε η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης να περιλαμβάνει και την εκταμίευση της δόσης, περίπου 7 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών ενόψει EuroWorking Group που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης (30.03.2017). Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ επανέλαβε, κατά την ενημέρωση, πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει του EWG, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. «Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ άλλος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε