Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Καμία χαλάρωση – Περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Ντάισελμπλουμ: Καμία χαλάρωση – Περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρας μας χρειάζεται μια φιλόδοξη εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας και πολιτική σταθερότητα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια ομιλίας του στην αυστριακή πόλη Άλπμπαχ.

«Για να ενισχύσουμε τη νομισματική μας ένωση οικονομικά και πολιτικά πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της σύγκλισης», επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να πετύχουν τη σύγκλιση των αγορών εργασίας και προϊόντων τους καθώς και των επενδύσεων ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη, εκτίμησε ο Ντάισελμπλουμ.

Πριν από ένα χρόνο, η ευρωζώνη θεωρούνταν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τώρα είναι μια από τις πιο ισχυρές περιοχές, τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε