Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Ντάισελμπλουμ προανήγγειλε νέες μειώσεις συντάξεων

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μαστίγιο και καρότο για το θέμα του χρέους κρατάει μπροστά στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που από το Περού και την ετήσια σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας έριξε και τη βόμβα του: έρχονται νέα μέτρα, κυρίως στο συνταξιοδοτικό!

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, χαρακτήρισε την Ελλάδα “πολιτικά σταθερή” και τόνισε πως το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά.

Τα… άσχημα μαντάτα ήρθαν όμως όταν ο επικεφαλής του Eurogroup ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Απάντησε: “Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Χρειάζονται ένα – δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν. Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους. Θα έρθουμε σε αυτό (στο θέμα του χρέους) τον Νοέμβριο. Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών. Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε