Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο ρόλος της συμβουλευτικής υποστήριξης στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ο ρόλος της συμβουλευτικής υποστήριξης στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Πώς, με τη βοήθεια ενός συμβούλου, μπορείτε να εντοπίσετε νέες ευκαιρίες, να ανοίξετε δρόμους και να έχετε υποστήριξη σε δράσεις και επενδυτικές επιλογές. 

Ο τομέας της επιχειρηματικότητας βρίσκεται σε μία περίοδο στην οποία ολοφάνερα κυριαρχούν νέα δεδομένα. Ο τρόπος να μπορέσει κάποιος όχι απλά να παρακολουθήσει τις καταιγιστικές εξελίξεις της εποχής, αλλά να παραμείνει ανταγωνιστικός, κρύβει μέσα του πολλές παραμέτρους και σημαντικές προκλήσεις. Πώς θα μπορέσει, ωστόσο, ένας επιχειρηματίας να εφοδιαστεί με τα εργαλεία εκείνα που όχι απλά θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει αλλά θα τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη, κάτω από συνθήκες που ίσως δεν ευνοούν μεγάλα ανοίγματα; Ο ρόλος ενός συμβούλου είναι κομβικός, καθώς έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τον ορίζοντα μίας επιχείρησης, έχοντας τη γνώση αλλά και την εμπειρία να εντοπίσει προτάσεις και λύσεις που είναι διαθέσιμες για εκείνη, προφυλάσσοντάς την ταυτόχρονα από ανεπιθύμητους κινδύνους και περιττά ρίσκα που δεν ενδείκνυνται για την εποχή μας.

Αναζητώντας ευκαιρίες, αλλά κρατώντας μειωμένο τον παράγοντα του ρίσκου

Σε εποχές με ρευστό οικονομικό περιβάλλον και συγκυρίες που δεν ευνοούν σε αρκετές περιπτώσεις την ανάπτυξη, είναι λογικό να αναζητά κάποιος ευκαιρίες, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει χωρίς να βρίσκεται εκτεθειμένος σε μεγάλους κινδύνους. Πόσο εύκολο είναι, ωστόσο, να εντοπίσει δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει ή να έχει τη γνώση να προχωρήσει σε κινήσεις που τον ευνοούν σε κάθε διαφορετική περίσταση; Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, ακόμη και αν μελετά διαρκώς την αγορά και είναι ενημερωμένος για εξελίξεις που μπορεί να αφορούν τον κλάδο όπου δραστηριοποιείται. Άρα και σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του επιχειρηματικού ρίσκου, ένας ειδικός είναι σε θέση να σας κατευθύνει σε επιλογές που δεν θα σας εκθέσουν σε υψηλό κίνδυνο. 

Τι προσφέρει ένας σύμβουλος σε μία επιχείρηση;

Ο ρόλος του συμβούλου έρχεται για να προσθέσει σε μία επιχείρηση τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζεται, να τη διευκολύνει σε αποφάσεις και να της ανοίξει δρόμους που ίσως δεν μπορούσε να βρει μόνη της. Ένας κατάλληλος σύμβουλος μπορεί να αναλύσει το προφίλ μίας επιχείρησης και να προτείνει λύσεις που ανταποκρίνονται στα δεδομένα της. Μπορεί να εντοπίσει ευκαιρίες τις οποίες αξίζει κάποιος να προσέξει, να αποτελέσει αρωγό σε αποφάσεις, αλλά και επιλογές που είναι οι βέλτιστες για κάθε περίσταση. Μπορεί, φυσικά, να υποστηρίξει την επιχείρηση σε όλη τη διαδρομή επιλογών και δράσεων που θα την οδηγήσουν σε μία αναπτυξιακή πορεία. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι, επιλέγοντας έναν σύμβουλο για την επιχείρησή σας, μπορείτε να έχετε πιο εύκολα πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, που θα σας επιτρέψουν να εξασφαλίσετε τη ρευστότητα που σας ήταν απαραίτητη ή να υλοποιήσετε τα επενδυτικά σας σχέδια. 

Πώς θα εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες, επιλογές χρηματοδότησης και επιδοτήσεις;

Αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να αξιοποιήσετε , ώστε να έχετε τις λύσεις και τις ευκαιρίες για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου συμβούλου, μπορείτε να ενημερωθείτε για διαθέσιμες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως τα μέτρα στήριξης που είναι διαθέσιμα από την Πολιτεία για τον κλάδο σας, αλλά και προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης & Επενδύσεων, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι δράσεις του ΕΣΠΑ κ.λπ. Μήπως είστε επιλέξιμοι για προγράμματα στον κλάδο σας που δεν γνωρίζατε καν; Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω και, όσο και αν σας φαίνεται περίπλοκο το να βρείτε ποιες από τις διαθέσιμες λύσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, υπάρχει ο τρόπος να τις εκμεταλλευτείτε. Επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις είναι διαθέσιμες για τον κλάδο σας και, μάλιστα, με καλούς όρους αποπληρωμής και εξασφαλίσεων, ώστε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας και σε αυτό το θέμα. 

Η τράπεζά σας είναι ο καλύτερος σύμβουλός σας 

Με τη στήριξη της Τράπεζάς σας θα έχετε τον σύμβουλο που αναζητάτε, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας ως απαραίτητη συνθήκη για την ευημερία της. Εάν τα επιδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα των επιχειρήσεων σας φαίνονται πολύπλοκα, η Eurobank θα σας βοηθήσει να γίνουν απλά. Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένο σύμβουλο στο κατάστημα, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τη γνώση για κάθε επιδοτούμενο και συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, σας ενημερώνει για όσα σχετίζονται με την επιχείρησή σας και σας εξασφαλίζει την απαραίτητη επάρκεια κεφαλαίων ώστε να ολοκληρώσετε την επένδυσή σας στον χρόνο που έχετε υπολογίσει. Η Τράπεζα είναι δίπλα σας σε όλα τα στάδια συμμετοχής στα προγράμματα, από την υποβολή του φακέλου έως την ολοκλήρωση της επένδυσης. Για την Eurobank, το προφίλ της κάθε επιχείρησης αποτελεί τον απόλυτο οδηγό στην επιλογή κάθε προγράμματος και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης (για σήμερα και για το μέλλον). 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις