Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης προφήτευσε μία εβδομάδα νωρίτερα το κλείσιμο των τραπεζών

Ο Βαρουφάκης προφήτευσε μία εβδομάδα νωρίτερα το κλείσιμο των τραπεζών

Δείτε σε video τον Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει πως θα κλείσουν οι τράπεζες 7 ημέρες πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος από τον Α. Τσίπρα. Για να προλάβει το σάλο από τις δηλώσεις του ο τέως υπ. Οικονομικών ανέβασε στο Twitter δικαιολογίες του στυλ ”η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες”.

Τεράστιο θέμα προκύπτει από το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Π. Μέισον στο Channel 4, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γιάνης Βαρουφάκης μία εβδομάδα πριν την προκήρυξη δημοψηφίσματος από τον Α. Τσίπρα μιλούσε – προέβλεπε το κλείσιμο των τραπεζών.
”Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής”.

Μάλιστα ο Πολ Μέισον τον ρωτάει αν είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο και ο Βαρουφάκης απαντά αρνητικά.
Ερώτηση Π. Μέισον: Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Απάντηση Βαρουφάκη: Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα.

Δείτε το video.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως καταλαβαίνοντας το ντόρο που θα προκληθεί από το ντοκιμαντέρ και τις δηλώσεις του για τις τράπεζες, έσπευσε πριν από λίγες ώρες να ανεβάσει tweets για να τα χρεώσει όλα στην τρόικα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο τέως υπ. Οικονομικών περίμενε να κάνει αυτές τις αναρτήσεις αφού βγήκε στον αέρα η εκπομπή του Π. Μέισον;

Δείτε τα tweets – δικαιολογίες του Βαρουφάκη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε