Οικονομία

Οι 24 απολύσεις της Τράπεζας Πειραιώς

Η λύση των συμβάσεων 24 εργαζομένων από την Τράπεζα Πειραιώς ήταν αποτέλεσμα της μη αποδοχής των εναλλακτικών που είχαν προταθεί στους εργαζόμενους σύμφωνα με πηγές της τραπεζας που μίλησαν στο newsit.gr.

Οι ίδιες πηγές πηγές της τράπεζας μιλώντας στο newsit.gr τόνιζαν ότι στους εργαζόμενους είχε προταθεί να πάνε σε άλλες εταιρείες του ομίλου ή να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αλλά εκείνοι αρνήθηκαν και έτσι το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε τη λύση των συμβάσεων εργασίας των 24 εργαζομένων του πρώην RBU.

Η Τράπεζα, πέραν των κινήτρων που πρόσφερε στους εργαζόμενους για τη μετάβασή τους στο νέο σχήμα της Intrum Hellas που ανέλαβε τις εργασίες του RBU, έδωσε εναλλακτικές απασχόλησης στους εργαζόμενους που θέλησαν να παραμείνουν στην Τράπεζα. Για το πλαίσιο μάλιστα των όρων μετάβασης των εργαζομένων στην Intrum Hellas, είχε προηγηθεί συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ.

Τονίζουν μάλιστα με έμφαση ότι η Τράπεζα Πειραιώς στη συμφωνία με την Intrum είχε επιτύχει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία απώλεια θέσης εργασίας, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην εργασία και διασφαλίζοντας και τις 1.300 θέσεις της μονάδας RBU.

Οι θέσεις αυτές, μαζί με τις δραστηριότητές της της RBU μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία στις 16 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, η Τράπεζα προστάτευσε τα συμφέροντα και το επαγγελματικό μέλλον όλων των εργαζομένων, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις έτσι ώστε, πέρα από όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, οι εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν στο νέο επιχειρηματικό σχήμα να μην χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους στην Τράπεζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για τα σχέδια αναδιοργάνωσης – «Αρμαγεδδών συρρίκνωσης χωρίς μεταρρυθμιστικό στοιχείο»
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα νέα πλάνα δεν αποτελούν καινοτομία, αλλά επανέκδοση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που είχε παρουσιαστεί από το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ το 2018
ΓΙΕΝΑΝΤΑ 14
Θεοδωρικάκος: «Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας»
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης της βιομηχανικής περιοχής στην Φλώρινα και ανακοίνωσε την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της
Τάκης Θεοδωρικάκος
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών
Από το 2018, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN έχει ήδη δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 240 νέους και νέες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της αεροπορίας
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών