Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι εξαγωγές της Κίνας φέρνουν άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι εξαγωγές της Κίνας φέρνουν άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς η απρόσμενη αύξηση στις εξαγωγές της Κίνας επισκίασε τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και την προειδοποίηση της Air France-KLM ότι η ζήτηση μπορεί να χρειαστεί «αρκετά χρόνια» για να ανακάμψει.

Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%. Το Πεκίνο ανακοίνωσε αύξηση 3,5% στις εξαγωγές του Απριλίου, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς για σημαντική πτώση, καθώς τα εργοστάσια ξεκίνησαν και πάλι την παραγωγή μετά την αναστολή λειτουργίας τους που είχε επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιριών εξόρυξης και λιανικής πώλησης, που επηρεάζονται από την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, κατέγραφαν άνοδο 1,5%.

Η μετοχή της Air France σημείωσε πτώση 2,7% αφού ο όμιλος προέβλεψε ότι οι ζημίες σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων θα διευρυνθούν «σημαντικά» το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, καθώς το 95% των πτήσεων προβλέπεται να μην πραγματοποιηθεί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις