Οικονομία

Οι ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία

Η Ουκρανία βρίσκεται στην 35η θέση για τις ελληνικές εξαγωγές ενώ ξεπερνούν τα 330 εκατομμύρια ευρώ οι ελληνικές επενδύσεις στην Ουκρανία.

Χαμηλός είναι ο όγκος των ελληνο-ουκρανικών εμπορικών σχέσεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Οι ελληνικές εξαγωγές φτάνουν στα 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εισαγωγές της χώρας μας φτάνουν στα 190 εκατ. ευρώ.
Ο κυριότερος όγκος των ελληνικών εξαγωγών στην Ουκρανία αφορά σε ορυκτά καύσιμα, φρούτα και χημικά προϊόντα, ενώ εμείς εισάγουμε χυτοσίδηρο, σίδηρο, χάλυβα, ορυκτά καύσιμα και λάδια.

Όπως αναφέρουν τα Νέα οι κυριότερες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιύνται στν Ουκρανία είναι: Coca Cola Hellenic, Ήφαιστος, Alumil, Balkan, Etem, Profilco, Yioula, Νεοχημική, Chipita, Sunlight, Printec, Γερμανός, Σαράντης, Informer και οι τράπεζες Eurobank (μέσω της Universal Bank), Τράπεζα Πειραιώς (μέσω της JSC PIRAEUS BANK) και η Alpha Bank (μέσω της JSC Astra Bank).

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι 5 νέοι εσωτερικοί «δασμοί» της ΕΕ στις ευρωπαϊκές εταιρείες 
Ενώ οι Βρυξέλλες συζητούσαν το προηγούμενο διάστημα μείωση "εσωτερικών δασμών" προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους δασμούς Τραμπ, η Κομισιόν προτείνει 5 νέους εσωτερικούς δασμούς για την αποπληρωμή των δανείων του κορονοϊού
ALFA WOOD GROUP
Βέτο Μερτς στην πρόταση Φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτη» η αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ και η πρόσθετη φορολόγηση των εταιρειών
«Το να υπάρξει ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ είναι απαράδεκτο την ώρα που όλα τα κράτη μέλη καταβάλλουν αξιοσημείωτες προσπάθειες για να εξορθολογήσουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς τους», τόνισε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε λακωνική ανακοίνωσή του
O Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1