Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολοκληρώνεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Ολοκληρώνεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Στην τελική της φάση εισέρχεται η πώληση της “Εθνικής Ασφαλιστικής” από την Εθνική τράπεζα.
Θέμα λίγων ημερών θεωρείται η κατάθεση επικαιροποιημένης προσφοράς από την CVC Capital για την απόκτηση του 80% της εταιρείας.

Ωστόσο το τίμημα φέρεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο που ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωνε στις 31 Μαρτίου περί “πρόβλεψης” για 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους λόγους για το χαμηλότερο τίμημα είναι φυσικά η πανδημία, που έπληξε και την ασφαλιστική αγορά, ρίχνοντας την κερδοφορία της “Εθνικής Ασφαλιστικής” κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άλλος ένας πιθανός λόγος ωστόσο είναι και το γεγονός ότι ο ορκωτός ελεγκτής της “Εθνικής Ασφαλιστικής”, η PWC, πρότεινε αλλαγές στις παραδοχές που ακολουθούσε η εταιρεία, αλλαγές που -όπως ανέφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην “Εθνική Ασφαλιστική”- συνεπάγονται την αύξηση των απαιτούμενων αποθεμάτων, με λογική συνέπεια την περαιτέρω μείωση της κερδοφορίας της.

Λεπτομέρεια μετά σημασίας: “Η PWC είναι και σύμβουλος αγοράς της εταιρείας για λογαριασμό του επενδυτικού fund που ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική”, δηλαδή του μοναδικού υποψήφιου αγοραστή, σημειώνουν με νόημα οι εργαζόμενοι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις