Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΩΜΕΓΑ: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών το πρώτο πεντάμηνο του 2022 – Η είσοδος σε νέες κατηγορίες

ΩΜΕΓΑ: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών το πρώτο πεντάμηνο του 2022 – Η είσοδος σε νέες κατηγορίες

Μια ιδιαίτερα θετική πορεία διέγραψε η ΩΜΕΓΑ κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2022, καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση με διψήφιο νούμερο, συγκριτικά με την  προηγούμενη χρονιά.

Η μεσσηνιακή εταιρία ΩΜΕΓΑ, με ιστορία από το 1965, προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας στους Έλληνες καταναλωτές. Τα τελευταία χρόνια έχει θέσει ως  στρατηγικό πυλώνα τη διεύρυνση της εξωστρέφειά της. Η εταιρεία έχει παρουσία σε πάνω από 8 χώρες του εξωτερικού, με διπλασιασμό των μεγεθών το τελευταίο έτος που προέρχεται  από την επέκταση της παρουσίας της σε νέες αλλά και υπάρχουσες αγορές του εξωτερικού όπως είναι η Αγγλία, η Κύπρος, η Γερμανία και τα Βαλκάνια.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΩΜΕΓΑ αποτελεί το πανελλαδικό διανεμητικό δίκτυο και η δυνατή παραγωγική βάση της εταιρείας,  υποστηρίζοντας την  ευρεία γκάμα προϊοντικών κατηγοριών πέρα από τα ρύζια και τα όσπρια, όπως τα προϊόντα τομάτας OSΚΑR αλλά και των δημητριακών πρωινού ΦΥΣΗ. Η τελευταία κατηγορία αποτελεί και το πιο πρόσφατο εγχείρημα της ΩΜΕΓΑ και προήλθε μετά την εξαγορά της 1ης ελληνικής μάρκας δημητριακών ΦΥΣΗ, με ιστορία από το 1985. Στόχος είναι το επαναλανσάρισμα της στην ελληνική αγορά μέσα από ένα νέο διευρυμένο κωδικολόγιο που θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαύσουν ποιοτικά, υγιεινά και ελληνικά προϊόντα.

Πορεία πωλήσεων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πορεία των πωλήσεων στις κατηγορίες του ρυζιού και του οσπρίου το 2022, με κομβικό σημείο τον Μάρτιο του 2022, όπου σημειώθηκε εξαιρετική αύξηση. Η εταιρία προέβη σε μερική αύξηση των τιμών σε επίπεδα εως και 8%, συγκρατώντας τα κόστη ενέργειας, πρώτων υλών και μεταφορών, μερικώς και λόγω του ιδιόκτητου διανεμητικού δικτύου της.

Σημαντικό  είναι ακόμα το γεγονός ότι τα μερίδια στην αγορά διατηρήθηκαν σταθερά και αυξανόμενα σε μερικές περιπτώσεις, δείχνοντας ανθεκτικότητα στις πιέσεις της αγοράς.

‘Όπως εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΩΜΕΓΑ κος Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, « Η πορεία της εταιρείας προβλέπεται να είναι θετική τη φετινή χρονιά με γνώμονα την περαιτέρω ενδυνάμωση της βασικής κατηγορίας, ρυζιού και οσπρίου, αλλά και την επένδυση στις υπόλοιπες προϊοντικές μας κατηγορίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ».

Σε επίπεδο sustainability, η ΩΜΕΓΑ εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση στη σπορά και συγκομιδή των προϊόντων με βασική ιδέα  “From seed to shelf “ – έλεγχος δηλαδή από τον σπόρο εως και τη διάθεση του τελικού προϊόντος στο ράφι με στόχο τη διασφάλιση ποιότητας αλλά και τη βελτιστοποίηση της διάθεσης των υποπροϊόντων της παραγωγής.

Γι’αυτό άλλωστε τα προϊόντα της ΩΜΕΓΑ διακρίνονται για τη γεύση και τη βραστικότητα τους και είναι τα μόνα στην κατηγορία τους που έχουν διακριθεί με το βραβείο Διεθνούς Γεύσης και Ποιότητας ITQI το 2018 ( Ρύζι Καρολίνα – Φασόλια Μέτρια). 

Η ελληνική μάρκα «ΦΥΣΗ» επιστρέφει δυναμικά

Σειρά δημητριακών πρωινού Non-GMO, με χαμηλά λιπαρά, κατάλληλη για vegetarians

Η «ΦΥΣΗ» αποτελεί την 1η ελληνική μάρκα δημητριακών πρωινού. Η φιλοσοφία της είναι να προσφέρει προιόντα θρεπτικά, γευστικά και ποιοτικά τα οποία έχουν ως βάση τις πρώτες ύλες της φύσης, όπως είναι το καλαμπόκι, το σιτάρι, το ρύζι και τη βρώμη.
‘Οραμά της είναι η προώθηση της ολιστικής διατροφής, όπως τη δίδαξε ο Ιπποκράτης, επιδιώκοντας την ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος.
Η σειρά είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνες, σίδηρο και μαγνήσιο, δεν περιέχει φοινικέλαιο και χρωστικές, είναι πηγή εδώδιμων ινών ενώ βρίσκεται σε ασφαλή, ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Η ΦΥΣΗ παρουσιάζει δημητριακά ενηλίκων όπως είναι τα κλασικά corn flakes, bran flakes και το καινοτόμο προϊόν crunchy muesli με μήλο, σταφίδα, φουντούκι, ασβέστιο και μαγνήσιο. Στην παιδική σειρά παρουσιάζει τα Choco shelly (σοκολατένιες νιφάδες σιταριού), Choco bombs (σοκολατένιες μπάλες σιταριού), Choco rice (σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού) και Honey rings (δαχτυλίδια δημητριακών με μέλι) με ήρωες τα αγαπημένα ζώα του δάσους. Επίσης, τη σειρά συμπληρώνει και το νέο προϊόν καστανής ζάχαρης demerara 500g.

Τα προϊόντα ΦΥΣΗ διατίθενται με την εγγύηση του δικτύου της ΩΜΕΓΑ Α.Β.Ε.Ε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις