Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ωμός εκβιασμός με στάση πληρωμών

Ωμός εκβιασμός με στάση πληρωμών
Η τρόικα μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό.Ή ξεπουλάμε άρον άρον δημόσια περιουσία με ΕΓΓΡΑΦΗ συναίνεση της Ν.Δ ή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
 

Δεν μιλάμε πλέον με ενδείξεις, δεν μιλάνε πλέον με μισόλογα, αλλά πως να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου και να έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις άμεσα.
 
Οι εντολές της τρόικας είναι σαφέστατες, περιμένουν μέσα στις επόμενες 30-40 ημέρες την πρώτη αποκρατικοποίηση που θα δώσει το μήνυμα για το σάρωμα με εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Δεν ”μασάνε” πλέον με υποσχέσεις και νεφελώδη χρονοδιαγράμματα και το έδειξαν έμπρακτα χθες που το κλιμάκιο τους σηκώθηκε και έφυγε από την Αθήνα χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Απαιτούν μάλιστα μέσα στο 2011 τα χρήματα που θα έχουν μπει στο Δημόσιο Ταμείο από αποκρατικοποιήσεις να ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.
Με τις εκθέσεις τους υποδεικνύουν ως ώριμα ”φρούτα” προς πώληση και κατανάλωση τον ΟΤΕ, την χρονική επέκταση της σύμβασης για το ”Ελ. Βενιζέλος” που υπάρχει με την γερμανική εταιρεία Hoctief και την πώληση του Καζίνο της Πάρνηθας.
 
Μόλις κορεστεί η ”πείνα” τους με αυτές τις εκποιήσεις μετά καραδοκούν για να μάθουν από την κυβέρνηση πως θα μαζέψει 50 δις ευρώ μέχρι το 2015.
 
Δεν αρκούνται όμως μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ να γίνουν και με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Ν.Δ καθώς περιμένουν να δουν την υπογραφή του Α.Σαμαρά σε όλα αυτά.
 
Ο Όλι Ρεν κατάντησε μονότονος να το ζητάει την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ που είπε χθες βράδυ ορθά κοφτά:”Αν η Ελλάδα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011, αν επιταχυνθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αν υπάρξει πολιτική συναίνεση, τα πράγματα μπορεί να μην είναι εύκολα, αλλά είναι εφικτά”.
 

Διαβάστε επίσης :

Νέα βοήθεια με πολύ αυστηρούς όρους : Πουλήστε δημόσια περιουσία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε