Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργή πρακτόρων για την αύξηση της φορολόγησης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μια μετά την άλλη καταφθάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών οι επιστολές Ενώσεων Πρακτόρων από όλη την Ελλάδα με τις οποίες στέλνεται το σαφές μήνυμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι πρέπει εδώ και τώρα να μπει τέλος σε οποιαδήποτε σκέψη επιβολής φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Το μήνυμα των Ενώσεων πρακτόρων είναι σαφές: “Μην διανοηθείτε να κάνετε κάτι τέτοιο! Με αυτή την φορολόγηση που ακούγεται οτι θα προστεθεί, καταστρέφεται η ανακύκλωση πάνω στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία των παιχνιδιών με αποτέλεσμα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμένεται. Να είστε σίγουροί ότι ο κλάδος των πρακτόρων θα αντιδράσει δυναμικά σε μια τέτοια πιθανή απόφαση. Ας πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και να ελέγξει τις παράνομες δραστηριότητες στο χώρο των τυχερών παιγνίων τόσο επίγεια όσο και ιντερνετικά όπου χάνονται τεράστια έσοδα κάθε χρόνο για το κράτος από τη μη φορολόγηση τους “.

Η ανακοίνωση του σωματείου πρακτόρων Κρήτης:

Τις τελευταίες μέρες ολοένα και πιο έντονα , διαβάζουμε και ακούμε στα ΜΜΕ ότι γίνονται σκέψεις στα στελέχη του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης , για πιθανή αναζήτηση ισοδύναμων για την είσπραξη σημαντικών ποσών , από το κλάδο των τυχερών παιγνίων . Πρέπει να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και αυτούς που αποφασίζουν για κάποια πράγματα που πιθανόν δεν αντιλαμβάνονται σε όλη τους την έκταση . Οποιαδήποτε φορολόγηση ,εισφορά ή οτιδήποτε άλλο που θα επιβαρύνει τον παίκτη τον πράκτορα ή την ΟΠΑΠ ΑΕ , είναι σίγουρο ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά το οικονομικό επιτελείο. Η σίγουρη μείωση του τζίρου από τα νόμιμα τυχερά παιγνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ θα φέρει συνολική μείωση εσόδων για τα κρατικά ταμεία και όχι αύξηση. Αυτό το αποτέλεσμα είχαν ανάλογες αποφάσεις στο χώρο των τυχερών παιγνίων στο παρελθόν γι’αυτό και αποσύρθηκαν στη συνέχεια. Από τον χώρο των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ το κράτος εισπράττει ήδη το 30% των κερδών του ΟΠΑΠ , το 20% από τα κέρδη των παικτών και φυσικά το φόρο από το εισόδημα της ΟΠΑΠ και των πρακτόρων. Με αυτή τη φορολόγηση που ακούγεται ότι θα προστεθεί καταστρέφεται η ανακύκλωση πάνω στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία των παιγνιδιών με αποτέλεσμα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμένεται. Και μη ξεχνάτε ότι πελάτες μας είναι οι μεσαίες και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις οι οποίες βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση. Καλούμε την ομοσπονδία μας να μην επιτρέψει να περάσει ένα τόσο άδικο μέτρο και είμαστε στο πλευρό της σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης . Να είστε σίγουρη στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος πρακτόρων θα αντιδράσει δυναμικά σε μια τέτοια πιθανή απόφαση. Ας πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και να ελέγξει τις παράνομες δραστηριότητες στο χώρο των τυχερών παιγνίων τόσο επίγεια όσο και ιντερνετικά όπου χάνονται τεράστια έσοδα κάθε χρόνο για το κράτος από τη μη φορολόγηση τους .
 

Η επιστολή των πρακτόρων της Δράμας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και εκτενείς αναφορές στο σύνολο των Μ.Μ.Ε. , η Κυβέρνηση σας προσανατολίζεται στην επιβολή τέλους 0,05 € στην αξία στήλης του παιγνιδιού ΚΙΝΟ , στην προσπάθεια ανεύρεσης ισοδύναμων για την αποφυγή επιβολής Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική παιδεία .
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο , την ΠΟΕΠΠΠ , οι επιπτώσεις και οι παρενέργειες από μια τέτοια πρακτική , θα είναι καταστροφικές για τον κλάδο μας. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα και απόλυτα , όταν προσπάθειες που έγιναν και στο παρελθόν , από άλλες κυβερνήσεις , για την επιβολή αντίστοιχων φόρων απέτυχαν διότι αντικειμενικά και πραγματικά οικονομικά στοιχεία απέδειξαν ότι τέτοιου είδους επιβολής φόρου στα τυχερά παιχνίδια σε έναν κλάδο που ήδη υπερφορολογείται, τον οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή και τον αφανισμό .
Και αυτό , γιατί το επιπλέον τέλος , καταστρέφει την ανακύκλωση του παιγνιδιού , ΚΙΝΟ , πρακτική στην οποία στηρίζεται ο μεγαλύτερος όγκος της συμμετοχής του παικτικού κοινού . Αναλυτικότερα , όταν οι παίκτες καταβάλουν 0,55 € , σε περίπτωση που κερδίσουν στην κατώτερη κατηγορία , αντί να πάρουν επιστροφή το ποσό που κατέβαλαν θα τους επιστραφούν λιγότερα 0,05 € . Είναι τουλάχιστον παράδοξο και σαφέστατα αποτρεπτικό , στην ψυχολογία αλλά και την διάθεση των παικτών , το ότι θα χάνουν…. κερδίζοντας. Επιπλέον στοιχείο , ότι αυτή η προσαύξηση πλήττει οικονομικά τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας , οι οποίοι παίζουν μικροποσά , μιας ή λίγο περισσότερων στηλών .Πιο απλά το σύνολο σχεδόν του ΚΙΝΟ , αποτελείται από μονόστηλα άρα το επιπλέον κόστος αφορά στο ΣΥΝΟΛΟ της συμμετοχής . Έτσι λοιπόν , καλούνται για άλλη μια φορά οι πολίτες , παικτικό κοινό , πράκτορες και εργαζόμενοι στα πρακτορεία να πληρώσουν ακόμη ένα φόρο και μάλιστα για να αποφευχθεί η επιβάρυνση στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Ήδη οι αντιδράσεις των πελατών , άρχισαν να αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής –ταξικής αντιπαράθεσης .
Επαναλαμβάνουμε την πεμπτουσία της επιστολής της ΠΟΕΠΠΠ προς εσάς
« . H κίνηση αυτή εάν εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν θα φέρει αύξηση εσόδων στο κράτος αλλά αντίθετα θα φέρει μείωση για το λόγο ότι θα μειωθεί  δραματικά ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών με αποτέλεσμα να αποδίδεται λιγότερος φόρος  στο ελληνικό δημόσιο , ταυτόχρονα δε, το δεύτερο μεγαλύτερο κακό που θα επέλθει είναι να οδηγηθεί όλη η μάζα των πελατών στον παράνομο στοιχηματισμό, τη μάστιγα που χρόνια προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε σε συνεργασία με την πολιτεία.» Και ότι πράκτορες , κοινό και ΟΠΑΠ Α.Ε. « φορολογούνται με πολύ υψηλούς συντελεστές και εννοούμε ότι: οι  εταιρείες  των πρακτορείων με 26% επί πλέον της φορολόγησης τους ως φυσικά πρόσωπα, στην ΟΠΑΠ ΑΕ πλην του φόρου που της αναλογεί ως Ανώνυμη εταιρεία  επί πλέον  με 30%  φόρο στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών της και 20% φορολόγηση στα κέρδη των πελατών.»
Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οικονομικά μεγέθη , μπορούμε να σας προτείνουμε ισοδύναμα . Φορολόγηση και εφαρμογή του Νόμου στις διάφορες διαδικτυακές εταιρείες που παρά τω Νόμω , δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , καθώς και στα διάφορα παράνομα Μίνι Καζίνο που καθημερινά μέρος αυτών , ελέγχεται-σφγραγγίζεται από τη Διωκτικές αρχές για να ξαναλειτουργήσουν την επόμενη μέρα.
Σας διαβεβαιώνουμε πως το σύνολο των συναδέλφων , που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε , όπως και οι περισσότεροι κλάδοι στην Ελλάδα , ζητήματα επαγγελματικής αλλά και φυσικής επιβίωσης , έχοντας ΗΔΗ με ο μέρος μας τουςπελάτες μας ( άλλωστε σε αυτούς αφορά αυτή η επιβάρυνση) , θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο , όπως πράξαμε και στο παρελθόν , διότι ξέρουμε πως έχουμε δίκαιο και δεν ζητάμε να μας παραχωρηθεί κάτι , αλλά να μην Μας ΟΔΗΓΉΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , και στερήσετε την Ελληνική Οικονομία από μια βασική , βασικότατη πηγή εσόδων .
Γιατί δυστυχώς το κύκλωμα ΟΠΑΠ –Πράκτορες –Παίκτες , αποτελούν μόνιμη και ισχυρότατη πηγή εσόδων για τον ΚΡΑΤΙΚΌ προϋπολογισμό . Και λέμε δυστυχώς διότι η Οικονομία στην Ελλάδα έπρεπε να βασίζεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και όχι στην συνεχή και πολυποίκιλη φορολόγηση των ΝΟΜΙΜΩΝ Τυχερών Παιγνίων
Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και ότι δεν θα προβείτε στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου που θα φέρει την ολοσχερή καταστροφή σε 4.500 οικογένειες και  20.000 εργαζόμενους σε αυτές.
 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε