Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παγίδα για 1.600.000 επαγγελματίες και αγρότες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι νέες εισφορές του 2017 έρχονται και … καίνε 1,6 εκατομμύρια ασφαλισμένους που προέρχονται από ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

Τα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές θα αρχίσουν να έρχονται από 16 Ιανουαρίου και η αποστολή τους θα ολοκληρωθεί ως τις 31 του μήνα.
Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν όλο το ποσό που αναλογεί, αλλά ακόμη και το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ, ωστόσο κάπου εδώ κρύβεται και η μεγάλη παγίδα καθώς οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται με συνολικά ποσά καθώς οι τόκοι για την ανεξόφλητη οφειλή είναι μεγάλοι.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν από 31/01/2017 θα μπορούν με τους κωδικούς τους μέσω taxis να δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να πληρώνουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ωστόσο για το υπόλοιπο ποσό που αφήνουν στην μηνιαία δόση ο τόκος με τον οποίο επιβαρύνονται είναι στο 8% και κάπως έτσι για μηνιαία εισφορά της τάξης των 800 ευρώ το επιτόκιο εάν κάποιος εξοφλήσει μόνο 150 ευρώ είναι στα 4 ευρώ το μήνα, ενώ εάν το υπόλοιπο αυτό μείνει ως το τέλος του έτους η συνολική επιβάρυνση είναι στα 52 ευρώ. Για έναν μήνα δηλαδή έχει πληρώσει 150 ευρώ ενώ στο τέλος του έτους έχει χάσει άλλα 52 ευρώ και η οφειλή από τα 65ο ευρώ επανέρχεται στα 702 ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε