Site icon NewsIT

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο!

25.07.2017 | 16:51
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Προσφορές που ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν για το ελληνικό πενταετές ομόλογο, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Έκλεισε το βιβλίο προσφορών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του capital.gr, με βάση τα τελικά στοιχεία το κουπόνι του πενταετούς διαμορφώθηκε στο 4,325% και η απόδοση στο 4,65%.

Παράλληλα, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, το capital.gr μετέδιδε πως ποσό προσφορών άνω των 4 δισ. ευρώ αφορά σε νέο χρήμα, ενώ οι ανταλλαγές με ομόλογα τις σειρές του 2014 έχουν ήδη ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η τάση δείχνει ότι το επιτόκιο μπορεί να κινηθεί ακόμα και κάτω από το 4.75%. Οι επόμενες ώρες, πάντως, θεωρούνται πολύ κρίσιμες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την μεγάλη ζήτηση για το ελληνικό χρέος, το Reuters μείωσε την εκτίμησή του για το επιτόκιο από 4,875% σε 4,75%, καθώς όπως εξηγούσε, η Ελλάδα φαίνεται πως θα πετύχει ένα καλύτερο deal σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version