Δευτέρα, 15 Απρ.
29oC Αθήνα

Πάολο Τζεντιλόνι: Σημαντική η έξοδος της Αθήνας από την ενισχυμένη εποπτεία

Πάολο Τζεντιλόνι για ελληνική οικονομία: Ισχυρή ανάπτυξη και το 2022

«Η έξοδος της Αθήνας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας είναι, και από πολιτικής απόψεως, πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις Βρυξέλλες». Αυτό σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Πρόκειται για αποτέλεσμα που οφείλεται στις προσπάθειες των πολιτών και στην άριστη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος είχε τεθεί πριν από κάποια χρόνια και είναι ιδιαίτερης αξίας», πρόσθεσε ο Πάολο Τζεντιλόνι για την ενισχυμένη εποπτεία σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι «φυσικά ο διάλογος της Αθήνας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει με την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά θα πρόκειται μια σαφώς πιο χαλαρή, πιο εύκολη φάση».

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, μιλώντας στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, τάχθηκε υπέρ κανόνων για την μείωση του δημόσιου χρέους χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίοι να χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο ρεαλισμό, και υπογράμμισε ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ακολουθήσει την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις