Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παπαδημητρίου: “Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Δεν θα σας απαντήσω για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΔΝΤ γιατί οι προβλέψεις του έχουν παταγωδώς αποτύχει…». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα σχετικά σχόλια των βουλευτών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου με αυτό τον τρόπο θέλησε να αποφύγει τον οποιοδήποτε σχολιασμό των αρνητικών προβλέψεων που έκανε το ΔΝΤ για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εφέτος στο 2,2 από 2,8% που προέβλεπε για φέτος το φθινόπωρο.

Το θέμα στον υπουργό έθεσαν οι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «διαβάσαμε όλοι τις προβλέψεις του ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,8% στο 2,2 %, αιτία είναι η καθυστερήσεις της κυβέρνησης και αυτό δεν σας το λέει η ΝΔ αλλά οι πάντες. Στο μεταξύ η αγορά έζησε το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 7ετίας. Περίμενε Ανάσταση και Ανάσταση δεν έγινε…» και πρόσθεσε « άκουσα τον κ. Νίκο Παππά (υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής) να λέει ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση το ποσοστό της ανάπτυξης παρά μόνον η ποιότητά της. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς ξέρουμε ότι κάθε μονάδα ανάπτυξης ισούται με χιλιάδες θέσεις εργασίας… Άρα χρειαζόμαστε σοβαρή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που φέρετε στη χώρα…».

Στο ίδιο μήκος και ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς επισήμανε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τις αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ, θέμα που έδειξε να ενοχλεί τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και να αντιδρά από τα υπουργικά έδρανα. Ο Γιώργος Αμυράς είπε στον υπουργό πως «δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα έρθουν από τις ελληνικές επιχειρήσεις και όχι από το δημόσιο τομέα…».

Μάλιστα ο Γιώργος Αμυράς μετά την απάντηση του υπουργού ότι «το ΔΝΤ έχει αποτύχει μέχρι σήμερα παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις του» επομένως και σε αυτή που «βλέπει» μικρότερη ανάπτυξη κατά 0,6% από τις αρχικές, του επισήμανε πως «ανάλογες αρνητικές προβλέψεις έχει κάνει όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και η εκπρόσωπο του ευρωπαίου επιτρόπου …. Για αυτές τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις δεν θέλετε να μας πείτε κάτι;» Ο υπουργός απέφυγε να ανταπαντήσει στον βουλευτή και η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη «έκλεισε» το θέμα λέγοντας πως « ο υπουργός είπε αυτό που ήθελε να σας απαντήσει».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε