Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παπανάτσιου: Συνεχίζεται ο έλεγχος για την λίστα Λαγκάρντ

Παπανάτσιου: Συνεχίζεται ο έλεγχος για την λίστα Λαγκάρντ

Για συνέχιση του ελέγχου των ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ έκανε λόγο Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως η φορολογική αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα

«Δεν διαγράφεται καμία λίστα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν διαγράφεται λίστα αλλά χρήσεις. Για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ π.χ., ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ” τόνισε η κ. Παπανάτσιου στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

Όσον αφορά στην απόδοση του ελέγχου, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «αυτοί κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κ.λπ.».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις