Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραδοχή Παπαδημητρίου για το αφορολόγητο! “Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Υπό αίρεση το αφορολόγητο παραδέχεται ο υπουργός Οικονομίας σε δηλώσεις του
– “Προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε”
– “Οι κόκκινες γραμμές ισχύουν” δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, από εκδήλωση στα Τρίκαλα
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι πιέσεις των δανειστών -κυρίως μέσω Σόιμπλε- αλλά και η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, φαίνεται πως πιέζουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Τρανταχτό παράδειγμα, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, σχετικά με το αφορολόγητο.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας μετά το τέλος εκδήλωσης στα Τρίκαλα, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, χωρίς ιδιαίτερη… αισιοδοξία για την πορεία της διαπραγμάτευσης. “Το αφορολόγητο και άλλα, διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό, δεν το ξέρω.”

Ο υπουργός Οικονομίας, σημείωσε ότι η αξιολόγηση “πρέπει να κλείσει” κι αυτό καθώς όπως τόνισε “μετά την αξιολόγηση έρχεται η ποσοτική χαλάρωση, κάτι πολύ κρίσιμο για την ρευστότητα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων”.

Ερωτώμενος για τον “κόφτη”, ο ίδιος απάντησε πως αυτός υπάρχει μόνο για να ικανοποιήσεις τους δανειστές, ενώ πρόσθεσε πως “Δεν πρόκειται να λειτουργήσει . Αυτή λοιπόν είναι μια κόκκινη γραμμή την οποία η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει”.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε