Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές η FOLLI FOLLIE για άλλους δύο μήνες

Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές η FOLLI FOLLIE για άλλους δύο μήνες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα παραμείνει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές η εταιρεία FOLLI FOLLIE για δύο μήνες ακόμα.

Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο καθεστώς προστασίας για τα φυσικά πρόσωπα, τη θυγατρική FOLLI LOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και την Αικατερίνη Κουτσολιουτσου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.
Σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). Η πλευρά της εταιρίας επιδίωξε να πετύχει προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης ενώ η πλευρά των τραπεζών, του δημοσίου και του ΕΦΚΑ επιδίωξαν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποιος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά η εταιρία υποστήριξε ότι επίσης είναι σε επαφή με Έλληνα επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομα του). Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Στέλεχος του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η δίμηνη παράταση είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες , ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρία». Προσέθεσε ότι η συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των ATTICA πολυκαταστήματα είναι στρατηγική γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό. Η αξία των μετοχών υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατ. Ευρώ» υποστήριξε ο ιδιος μάρτυρας επισημαίνοντας ότι έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1142 εργαζομένων του ομίλου.Η απόφαση του δικαστηρίου επι της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις