Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2017 “βλέπουν” οι ειδικοί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Είναι 26 του Ιουνίου και ως τις 30 του μήνα, οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2017, ο χρόνος που απομένει θεωρείται ελάχιστος για να μπορέσουν να υποβάλουν δηλώσεις 2.000.000 φορολογούμενοι που ακόμη δεν το έχουν κάνει…

Μέσα στις επόμενες ημέρες δύο τινά αναμένεται να συμβούν. Το σύστημα να αρχίσει να πέφτει λόγω της μαζικής υποβολής και οι λογιστές να ζητούν παράταση, μια παράταση η οποία θεωρείται δεδομένη αλλά που δεν πρόκειται να δοθεί πριν το ημερολόγιο δείξει 30 Ιουνίου.

Βέβαια η παράταση είναι μια… στάνταρ διαδικασία των τελευταίων ετών, αλλά ποτέ και τίποτε δεν είναι σίγουρο και καλό είναι οι φορολογούμενοι να μην υπολογίζουν σε αυτή καθώς σε περίπτωση που τελικά δεν δοθεί όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.
Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το… πεπρωμένο, η δήλωση θα γίνει και ο φόρος θα πληρωθεί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος όρος εφέτος είναι κοντά στα 1.200 ευρώ, ενώ είναι ελάχιστες οι επιστροφές. Στην πλειοψηφία τους οι δηλώσεις είναι μηδενικές, σχεδόν 45%. 630.000 φορολογούμενοι θα πάρουν επιστροφή, ενώ 1.500.000 άτομα θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε