Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πάρτι» στις αγορές μετά την ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

«Πάρτι» στις αγορές μετά την ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα έφερε ανακούφιση και άνοδο στις διεθνείς αγορές.

Ράλι έκαναν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις εμπορικές συνομιλίες.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν το Σάββατο να ξεκινήσουν και πάλι τις εμπορικές συνομιλίες αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε παραχωρήσεις μεταξύ των οποίων τη μη επιβολή νέων δασμών και τη μείωση των περιορισμών σε βάρος της τεχνολογικής εταιρίας Huawei. Η αρχική αντίδραση ήταν ανακούφιση ότι αποφεύχθηκαν τουλάχιστον οι νέοι δασμοί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα άνοδο 1% και ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άλμα κατά 2,1% σε υψηλό διμήνου. Ο ευρύτερος παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Τα κινεζικά blue chips κατέγραψαν άλμα 2,6% στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Απριλίου ενώ ο γερμανικός DAX, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, ενισχύθηκε κατά 1,5% στο υψηλότερο επίπεδο του από τον Αύγουστο.

Η Wall Street φαίνεται να οδεύει και πάλι προς υψηλά επίπεδα ρεκόρ, με τα futures στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να ενισχύονται κατά 1,1% και 1,7%.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, όπως το γεν και το ελβετικό φράγκο, έχασαν κάποια από τα πρόσφατα κέρδη τους. Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% έναντι του γεν στα 108,26 και κατά 0,7% έναντι του ελβετικού φράγκου στο 0,9830. Το δολάριο ενισχύθηκε επίσης κατά 0,4% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στο 96,531. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,1350 δολάριο.

Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος έπληξε τον χρυσό, που υποχώρησε κατά 1,5% στα 1.388 δολάρια η ουγγιά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις