Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάσχα με ακρίβεια: Στα 370 ευρώ το εορταστικό τραπέζι, τιμές «φωτιά» για αρνάκι και κατσίκι

Πάσχα με ακρίβεια: Στα 370 ευρώ το εορταστικό τραπέζι, τιμές «φωτιά» για αρνάκι και κατσίκι

ακρίβεια έχει «χτυπήσει» και το Πάσχα, καθώς πολλά από τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους. Το αρνάκι και το κατσίκι κυμαίνεται περίπου στα 12 ευρώ το κιλό. 

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Πάσχα, η αγορά σιγά-σιγά «ζεστένεται». Οι καταναλωτές κάνουν «διερευνητικές» βόλτες σε κρεοπωλεία και στην Βαρβάκειο αγορά καταγράφοντας τις τιμές για το παραδοσιακό φαγητό της Κυριακής του Πάσχα, το αρνί και το κατσίκι. Και όπως φαίνεται η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» και το πασχαλινό τραπέζι. 

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πέντε ημέρες πριν από το Πάσχα αναφέρει ότι η τιμή του αρνιού και του κατσικιού σε κεντρικά κρεοπωλεία κυμαίνεται περίπου στα στα 12 ευρώ, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές είναι υψηλότερες. Με βάση τις τιμές αυτές το πασχαλινό τραπέζι για 6-8 άτομα θα στοιχίσει φέτος περί τα 370 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην Βαρβάκειο αγορά οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι ξεκινούν από τα 9,90 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 15 ευρώ. Για παϊδάκια η τιμή φτάνει μέχρι και τα 17 ευρώ/κιλό. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις