Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πέντε μέτρα που… μετατοπίζουν τις “κόκκινες γραμμές” – Διαψεύδει το Μαξίμου

Πέντε μέτρα που… μετατοπίζουν τις “κόκκινες γραμμές” – Διαψεύδει το Μαξίμου

Για πέντε μέτρα που… μετατοπίζουν τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα, κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του Μαξίμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Αγοράς” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του πέντε μέτρα άμεσης εφαρμογής που θα δώσουν “ανάσα” στον προϋπολογισμό του 2015 και θα απομακρύνουν… δυσάρεστες εξελίξεις.

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αφορούν από την αύξηση του ΦΠΑ στους τουριστικούς νησιωτικούς προορισμούς, μέχρι την κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που έρχεται κόντρα στις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δήλωση μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Brussels Group στην εφημερίδα «όλες οι πλευρές αντιλαμβανόμαστε ότι  πρέπει να χυθεί αίμα. Εάν χυθεί μιάμιση μπουκάλα αντί για πέντε που ζητούν οι δανειστές, δεν θα χαλάσει η συμφωνία».

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:

1. Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σήμερα έχουν μειωμένο συντελεστή κατά 30% με την εξαίρεση αυτών που βρίσκονται στην άγονη γραμμή. 

2. Ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που θα αποφέρει 1,2 δισ. ευρώ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με βάση τους όρους του τρέχοντος διαγωνισμού.

3. Κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

4. Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων

5. Επίσπευση της προκήρυξης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν ότι υπάρχουν «5», «6» ή «7» μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι. Όπως επισημαίνουν: “Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός [ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις] και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης”. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε