Οικονομία

Πετάει” το spread – Στα ”κόκκινα” το χρηματιστήριο και οι συζητήσεις περί χρεωκοπίας

Τις 830 μονάδες βάσης ''αγγίζει'' στις 13.30 το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου,που το πρωί είχε ξεπεράσει ακόμα και τις 850 μονάδες.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η νέα ”πτήση” του spread,μεταξύ άλλων,σημαίνει ουσιαστικά αύξηση του επιτοκίου στα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου,αφού το πρωί μάλιστα το επιτόκιο ήταν της τάξης του 11 %,στα επίπεδα δηλαδή της περασμένης Παρασκευής.
 
Ευρωπαίοι αναλυτές παρακολουθούν συνεχώς τις μεταβολές των επιτοκίων των ομολόγων,ιδίως της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα,για να εκτιμήσουν εαν πρόκειται ουσιαστικά για ”απόνερα” της απόφασης της συνόδου Κορυφής περί δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα,το ελληνικό χρηματιστήριο,στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα ξεκινά πτωτικά,αφού στις 13.50 ο δείκτης υποχωρούσε κατά 1,45 % .

Όλα αυτά ρίχνουν και πάλι λάδι στη φωτιά και στις συζητήσεις περί χρεωκοπίας της χώρας μας.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί,προβληματίστηκε,όπως συνηθίζει μία φορά ανά εβδομάδα,για τη χρεωκοπία της Ελλάδας,λέγοντας στο οικονομικό περιοδικό Capital πως αποτελεί θέμα χρόνου.Αλλά και η Daily Telegraph μας σύστηνε χθες ως μόνη λύση την ελεγχόμενη χρεωκοπία.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Όφελος 714 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα
Μελέτη της Κομισιόν έδειξε τα οφέλη από την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, με τις παρεμβάσεις των αρχών της ΕΕ να αποφέρουν έως 29,7 δισ. ευρώ ετησίως
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού