Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πετρέλαιο – Φυσικό αέριο: Άλμα τιμών λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Πετρέλαιο – Φυσικό αέριο: Άλμα τιμών λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Φωτιά στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου βάζουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 3% και βρίσκεται πλέον στα 92,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ το φυσικό αέριο σημειώνει άνοδο 4,8% στα 51,24 ευρώ η μεγαβατώρα.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η έκρυθμη κατάσταση που έχει υπάρξει μετά την χθεσινή πολύνεκρη επίθεσης σε νοσοκομείο στη Γάζα και το διαφαινόμενο ναυάγιο στις όποιες διπλωματικές προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, τουλάχιστον για την προστασία των αμάχων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον με αβέβαιη έκβαση.

Την ίδια στιγμή, το Ιράν φέρεται να ζητά την επιβολή εμπάργκο στην πώληση πετρελαίου στο Ισραήλ.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, ο Benjamin Picton, αναλυτής της RaboResearch, κάνει λόγο για αυξανόμενο κίνδυνο «περαιτέρω κλιμάκωσης από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ», σημειώνοντας ότι η προσοχή στρέφεται πλέον στο εάν θα κάνουν πράξη τις απειλές για ένα νέο μέτωπο στον βορρά.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο, την περασμένη εβδομάδα, λόγου του φόβου για πιθανή εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση. Ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Management, τονίζει ότι ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιράν θα έθετε σε κίνδυνο τα 3 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου του.

Την ίδια στιγμή σημαντική άνοδος 1,15% για την τιμή του χρυσού, που βρίσκεται πλέον στα 1.957,95 δολάρια, ενώ στο κόκκινο είναι και οι περισσότερες αγορές του πλανήτη, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πανικός, επί του παρόντος τουλάχιστον.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις