Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πιο φιλική η Ελλάδα για τις επιχειρήσεις: Ανέβηκε θέσεις στο δείκτη ανταγωνιστικότητας

Πιο φιλική η Ελλάδα για τις επιχειρήσεις: Ανέβηκε θέσεις στο δείκτη ανταγωνιστικότητας

Κατά 12 θέσεις βελτιώθηκε την διετία 2019-20 η κατάταξη της Ελλάδας στον διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας (παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας – World Competitiveness Yearbook), με βάση τα στοιχεία που εκδίδει σε ετήσια βάση το  Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται το 2021 στην 46η θέση, από την 49η θέση το 2020 και την 58η θέση το 2019 (τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο αφορούν τις επιδόσεις της χώρας κατά την προηγούμενη χρονιά).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, η Ελλάδα έχει βελτιώσει την θέση της συγκριτικά με το 2019:

-Στην «Οικονομική Αποδοτικότητα», κατά 8 θέσεις στην 52η  θέση από την 60η,

-Στην «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα», επίσης κατά 8 θέσεις στην 52η θέση από την 60η.

-Στην «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα», κατά 14 θέσεις στην 44η θέση από την 58η ,

-και στις «Υποδομές», κατά 2 θέσεις στην 39η από την 41η.

Σε δήλωσή του για την βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Ο πρώτος μου στόχος όταν ανέλαβα την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μία εξαιρετικά φιλική χώρα για την επιχειρηματικότητα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα ανεβαίνει στον διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας και έτσι αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση αποδίδει καρπούς. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι που η προσπάθειά μας πιάνει τόπο».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις