Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πιτσιλής για φοροδιαφυγή στο γάμο της Ελέτσι: Παρακολουθούμε τα πάντα στα social media

Πιτσιλής για φοροδιαφυγή στο γάμο της Ελέτσι: Παρακολουθούμε τα πάντα στα social media
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Παρακολουθούμε τα πάντα στα social media, έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κος Γιώργος Πιτσιλής επ’ αφορμή των αποκαλύψεων που έκανε χθες (24.01.24) σε σχέση με την υπόθεση φοροδιαφυγής στο γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι.

Ο Γιώργος Πιτσιλής από την ΑΑΔΕ τόνισε πως «υπάρχει ειδική ομάδα η οποία εντοπίζει και στη συνέχεια γίνεται επαλήθευση και ο έλεγχος».

«Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα social media με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές» σημείωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.  

Αφορμή για τις δηλώσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, στάθηκε η χθεσινή αποκάλυψη για το πάρτι φοροδιαφυγής στο γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη. Έπειτα από πολλές αναρτήσεις στα social media -που πρόβαλαν το πολυτελές πάρτι του γάμου- η ΑΑΔΕ προχώρησε σε ελέγχους. Με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου οι ελεγκτές εντόπισαν τους συντελεστές του γάμου, που είχαν διαφύγει φορολογικά και ξεκίνησαν εντατικές έρευνες.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις