Οικονομία

Πλαστική σακούλα: Μέχρι τέλος Μαϊου η απόδοση του τέλους

Έως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση απόδοσης του τέλους πλαστικής σακούλας διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει τα ακόλουθα: “Από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι σχετικές διατάξεις για την επιβολή του τέλους τροποποιούνται με τις διατάξεις του άρθρου 119 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου, «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις», το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση, ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε. Προς τούτο θα προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών κατατεθεισών διατάξεων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Kaizen Gaming και το «The Collective» ενώνουν εργαζόμενους από 9 χώρες για σχεδόν 1.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς
Το διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα της εταιρείας συνεργάστηκε με 11 ΜΚΟ σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, στηρίζοντας πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα, τη βιοποικιλότητα και τη φροντίδα των ζώων
Εθελοντές του προγράμματος «The Collective»