Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πλαστικό χρήμα για αφορολόγητο και μπόνους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τα capital controls έφεραν αναγκαστικά το πλαστικό χρήμα στη ζωή όλων μας και η Κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό για να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να βελτιώσει την είσπραξη του ΦΠΑ. Κάπως έτσι υπόσχεται μπόνους σε επιχειρήσεις και πολίτες, αλλά και “χτίσιμο” του αφορολόγητου ορίου με βάση τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Οι πολίτες θα είναι ουσιαστικά υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, καθώς μόνο με τη χρήση καρτών θα είναι δυνατό να έχουν αφορολόγητο όριο. Ωστόσο θα καθοριστεί και ηλικιακό όριο καθώς ηλικιωμένοι άνθρωποι και ειδικά άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θεωρείται αδύνατο να μπορέσουν να κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος. Το σύστημα αυτό θα προβλέπει κίνητρα, δώρα αλλά και επιβραβεύσεις.
Τα δώρα και τα μπόνους δεν θα αφορούν όμως μόνο στους πολίτες. Προβλέπονται κίνητρα και για τις επιχειρήσεις. Πρώτα απ’ όλα ο λογαριασμός με τις εισπράξεις από πλαστικό χρήμα δεν θα υπόκειται σε κατασχέσεις από εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που προωθούν τη χρήση πλαστικού χρήματος θα έχουν μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές. Παράλληλα θα γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) σε όλες τις νέες επιχειρήσεις και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα υποβάλουν δηλώσεις έναρξης δραστηριοτήτων από την 1η-1-2016 και μετά.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε